X 
Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4044

Cine este noul președinte al Uniunii Avocaților?

25 mai. 2015,, 14:45   Societate
4353 0
Foto: vimeocdn.com
Noul preşedinte al Uniunii Avocaţilor din Moldova a devenit Nina Lozan, pentru care au votat majoritatea, din 420 de participanţi ai Congresului Avocaţilor, vineri, 22 mai.

Potrivit agenţiei "Infotag", pentru funcţia dată au candidat nouă persoane: Emanuil Ploşniţa, Alexandru Ţurcan, Vladislav Gribincea, Dorin Popescu, Pavel Midrigan, Nina Lozan, Procopie Zaharia, Vitalie Ţaulean şi Vitalie Nagacevschi.

În turul doi au trecut Ploşniţa şi Lozan. Ploşniţa a acumulat 177 voturi, iar Lozan - 186. Din 2011 Lozan a condus Comisia pentru licenţierea activităţii de avocat a Uniunii Avocaţilor din RM.

Georghe Amihalachioaie, care a condus Uniunea Avocaţilor din Moldova timp de 20 de ani, a devenit preşedinte de onoare. Regulamentul Uniunii Avocaţilor nu prevede o asemenea funcţie, dar s-a decis ca aceasta să fie introdusă, special, pentru Amihalachioaie, avînd în vedere contribuţia sa în formarea avocaturii moldoveneşti, precum şi imensa autoritate a profesionistului între colegi.

"Infotag" precizează: Nina Lozan a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii de Stat în 1983. Activitatea şi-a început-o în funcţia de consultant juridic pe lîngă Ministerul Comerţului al URSS, apoi a activat în diferite funcţii în Aparatul Curţii Supreme. Din 1996 până în 1999 a fost consultant pe probleme juridice al preşedintelui Băncii Mondiale de Investiţii şi Dezvoltare. Din 1999 este avocat în Biroul „Avo Grup”. Este căsătorită. În afară de limba de stat cunoaşte limba engleză, franceză şi rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?