X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Terase: 108 cereri depuse pentru examinare, dintre care 18 – au primit refuz

25 mai. 2015,, 13:00   Societate
2400 0

Terase: 108 cereri depuse pentru examinare, dintre care 18 – au primit refuz
Foto : alllady.md

Potrivit șefului adjunct al Direcției comerț, Constantinov Valentina, pînă la data de 22 mai, la direcție au fost depuse 108 cerere pentru examinare cu privire la amplasarea teraselor în oral în perioada estivală, informează NOI.md.

Astfel, din totalul cererilor depuse - 81 sunt solicitări pentru terase adiacente unităților de alimentație publică; 24 cereri sunt pentru amplasarea teraselor separate, iar 3 – pentru amplasarea lîngă unitățile comerciale.

La fel din numărul de 108 cereri, în patru cazuri se cere amplasarea teraselor pe loc privat, 11 – pe teren arendat, iar amplasarea teraselor pe teren municipal fără relații funciare – 81 la număr.

„La 18 cereri din cele depuse, au fost expuse refuz, deoarece sau lipsesc condițiile de amenajare a teraselor sau sunt amplasate lîngă unități de comerț. Agenții economici la care le-a fost expus refuz, au fost informați în scris, deci ei sunt la curent cu condițiile care nu sunt întrunite” a declarat Constatinov Valentina.

Pentru perioada estivală sunt eliberate deja 21 de autorizații de funcționare a teraselor de vară, cu toate acestea, șefa Direcției comerț a ținut să menționeze faptul că acesta este un număr foarte mic. Din această cauză, Constantinov Valentina a venit cu o cerere către arhitecții de preturi, și anume de a nu întinde procesul de examinare și de întocmire a planurilor de încadrare a teraselor, deoarece timpul trece foarte repede și perioada estivală începe în cîteva zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?