X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Deputat rus: Denunțarea de către Ucraina a acordului privind militarii cu Rusia va destabiliza Transnistria

22 mai. 2015,, 08:45   Politică
5960 19
Депутат РФ: Денонсация Радой договора с Россией о военных дестабилизирует ПМР
Foto: novostipmr.com
În prezent, Transnistria s-a pomenit de facto o „cetate ocupată”. De această părere este prim-vicepreședintele Comitetului pentru afaceri externe al Dumei de Stat a Rusiei, Leonid Kalașnikov, notează NOI.md.

Denunțarea acordului privind tranzitul trupelor ruse aflate temporar în Transnistria prin teritoriul Ucrainei de către Parlamentul Ucrainei nu doar că subminează relațiile militare, ci și destabilizează situația din Transnistria, consideră Leonid Kalașnikov.

„Prin această denunțare, Ucraina nu doar că subminează relațiile militare cu Rusia, pe care și așa nu le are, ea provoacă și un război pe care îl alimentează special, numai că puțini înțeleg asta. Ce se va întîmpla cu pacificatorii ruși care acum se află acolo (în Transnistria) în misiune? Cum să ajungă acolo? Pe cale aeriană nu pot, pentru că nu au coridor de zbor, iar pe cale terestră nu pot trece”, a menționat Kalașnikov, citat de RIA Novosti.

Potrivit oficialului rus, în prezent, Transnistria s-a pomenit de facto o „cetate ocupată”. „Pe de o parte se află Moldova, care s-a asociat cu Uniunea Europeană. Pe de altă parte se află Ucraina, care la fel a semnat Acordul de asociere cu UE. Moldova sufocă Transnistria economic, or, Chișinăul nu a inclus ncio întreprindere de pe teritoriul Transnistriei în lista agenților economici care fac comerț cu UE, iar Ucraina, în afară de sugrumarea economică, mai acționează acum și prin mijloace militare”, a menționat deputatul rus.

Amintim că Rada Supremă a Ucrainei a denunțat, joi, acordurile cu Rusia în domeniul militar, inclusiv acordul privind tranzitul trupelor ruse aflate temporar în Transnistria prin teritoriul Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?