Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Letonia va ajuta Moldova să îmbunătățească gestiunea deșeurilor

22 mai. 2015,, 09:15   Economie
2958 2
Латвия поможет Молдове улучшить управление отходами
Foto: stroikaural.ru
Letonia va ajuta Moldova să îmbunătățească managementul deșeurilor, în special, să modernizeze sistemul de gestiune a deșeurilor la nordul țării, în conformitate cu directivele Uniunii Europene. Acest fapt este prevăzut de Acordul de colaborare în domeniul managementului deșeurilor pentru implementarea directivelor Uniunii Europene, semnat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) și compania letonă de gestiune a deșeurilor „Ziemeļvidzeme”, relatează NOI.md.

Documentul a fost semnat astăzi în cadrul Forumului de afaceri al Parteneriatului Estic susținut la Riga, la care a participat delegația moldovenească, în frunte cu viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Moldovei Ion Stratulat. Din delegație au mai făcut parte directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Ion Bodrug, reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, ai Agenției pentru Eficiență Energetică și oameni de afaceri.

După cum a menționat Ion Bodrug, Acordul de colaborare semnat de Compania letonă „Ziemeļvidzeme” va permite părților să transpună în viață directivele UE în domeniul managementului deșeurilor în regiunea de nord a Moldovei. „Acest acord ne va permite să modernizăm sistemului de gestionare a deșeurilor în Regiunea de Dezvoltare Nord, prin preluarea bunelor practici din Letonia. Totodată, vom identifica împreună resurse din partea UE pentru a pune în aplicare proiecte comune în cadrul acestui acord de colaborare”, a specificat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?