X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4055

Iohannis pleacă la Riga pentru summitul Parteneriatului Estic, avînd o întîlnire şi cu liderul PPE

21 mai. 2015,, 12:40   Externe
2279 2

Foto: eurointegration.com.ua

Preşedintele Klaus Iohannis se va afla, astăzi şi mîine, la Riga (Letonia), unde va participa la summitul Parteneriatului Estic, avînd programată cu această ocazie şi o întîlnire cu preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul.

Conform programului oficial, Iohannis va participa, la dineul de lucru oferit de preşedintele Letoniei.

Îniantea plecării la Riga, astăzi, în jurul orei 16.00, preşedintele va susţine o declaraţie de presă la Aeroportul Henri Coandă.

Liderii europeni se întîlnesc cu omologii lor din cadrul celor şase ţări membre ale Parteneriatului Estic la Riga pe fondul îngrijorărilor că întîlnirea ar putea inflama şi mai mult tensiunile cu Rusia.

Precedentul summit al Parteneriatului Estic a avut loc la Vilnius în 2013, generînd actuala criză cu Ucraina, după ce fostul preşedinte al ţării, Viktor Ianukovici, a abandonat un acord ce prevedea legături mai strînse cu Uniunea Europeană, relatează DPA, în pagina electronică.

Parteneriatul Estic este un program european menit să încurajeze şase state foste sovietice - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, R.Moldova şi Ucraina - să demareze reforme, în schimbul unor relaţii mai strînse şi a unor beneficii economice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?