X 
Transnistria stiri: 1396
Preşedintele stiri: 4043

Slusari: Daca mîine problema nu va fi rezolvată, pe 27 mai vom ieși la protest

19 mai. 2015,, 10:52   Economie
5252 4

Foto: noi.md

Mîine, 20 mai, reprezentanții asociațiilor de producători agricoli se vor întîlni cu președintele Parlamentului, Adrian Candu, și, posibil, cu prim-ministrul Chiril Gaburici. Dacă la masa de negocieri nu se va putea conveni asupra unor schimbări spre îmbunătățirea situației, atunci pe 27 mai, la ora 11.00, reprezentanții sectorului agricol vor ieși la proteste pe Piața Marii Adunări Naționale, relatează NOI.md.

Președintele Uniunii Republicane „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari, a declarat pentru presă următoarele:

„Situația în agricultură devine tot mai dificilă. La toamnă am putea avea o criza de proporții. Vineri am avut ședința Consiliului „UniAgroProtect”. Atît de greu nu a fost niciodată! Toate prețurile la resurse necesare producerii agricole rămîn constant înalte (fertilizanți, pesticide, motorină, piese de schimb, semințe), însă prețurile la producția agricolă deja au început să coboare. Peste doua luni putem să ajungem la prețuri pentru grîu de 2 lei, apoi la floarea soarelui de 4 lei și la porumb de 1,7 lei. Va fi o catastrofă!”

Chiar si acuma multi agricultori nu pot finaliza calitativ lucrarilede primavara. Nu au bani pentru strict necesar. De ieri cu 50 de bani s-au majorat preturile angro la motorina. Creditarea agricultorilor pentru circulante este aproape stopata. Datoriile la subventiile agricultorii asteapta deja mai mult de jumatate de an. Situatia in teritoriul devine de la zi la zi tot mai fierbinte. Miercuri, la orele 11.00 ne intilnim cu Presedintele Parlamentului si, poate, prim-ministru.

Probabil va fi ultima incercare de a schimba situatia. Daca revendecarile noastre nu vor fi realizate in foarte scurt timp (maximum intr-o luna) si acest lucru nu va fi fixat la sedinta de miercuri, pe data de 27 mai, orele 11.00 vom iesi la miting de protest in Piata Marii Adunari Nationale. Ieri noi deja am coordonat cu politia traseiul pentru un mars de protest dupa miting la Parlament, Presedintia si Guvern.

Azi facem comanda la confectionarea placatelor si instalarea scenei».

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?