X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Franta vrea sa scufunde portavioanele Mistral?

6 mai. 2015,, 22:00   Externe
4971 1

Foto: ruvr.ru

In orice caz, asa sustine cotidianul Le Figaro, potrivit caruia, in cazul rezilierii definitive a contractului cu Rusia vizand constructia si livrarea celor doua portavioane tip Mistral, Franta ar putea decide scufundarea lor.

Publicatia afirma, totodata, ca, dintre toate scenariile posibile, cel a distrugerii celor doua nave este preferata de autoritatile de la Paris. "Se va merge fie pe varianta dezmembrarii, fie pe cea a scufundarii in largul marii", precizeaza Le Figaro.

In opinia cotidianului, un astfel de final pentru contractul franco-rus este, fara indoiala, socant. Dar ... Avand in vedere ca portavioanele au fost construite special pentru flota militara a Rusiei, ele nu corespund standardelor europene si, prin urmare, nu pot fi vandute sau folosite de marina franceza.

In plus, adaptarea navelor la normele valabile in UE ar necesita "milioane de euro". E adevarat, noteaza in continuare publicatia franceza, cele doua portavioane ar putea fi cumparate de alte tari, precum Canada sau Egipt, dar, pentru moment, nu exista vreun interes in acest sens.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?