Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Junker îl amenință pe premierul ungar Viktor Orban cu o 'luptă' în legătură cu pedeapsa cu moartea

30 apr. 2015,, 18:00   Externe
3765 2

Foto: agerpres.ro

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a amenințat joi pe premierul ungar Viktor Orban cu o 'luptă' dacă acesta își menține intenția de a relansa dezbaterea privind pedeapsa cu moartea în țara sa, relatează AFP și Reuters.

'Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene interzice pedeapsa cu moartea, ȘI Viktor Orban ar trebui să spună imediat clar că nu aceasta este intenția sa. Iar dacă aceasta este totuși intenția sa, va exista o luptă', a spus Juncker în cadrul unei conferințe de presă.

'Sunt un adversar hotărît al pedepsei cu moartea, din atît de multe motive', a adăugat Juncker.

Uniunea Europeană a reamintit miercuri că pedeapsa cu moartea este interzisă pe teritoriul său, după ce premierul ungar Viktor Orban și-a exprimat intenția de a relansa dezbaterea privind acest subiect în țara sa.

Potrivit unei surse comunitare, dacă Ungaria reintroduce pedeapsa capitală, va fi declanșată o procedură care ar putea conduce la sancțiuni, cum ar fi suspendarea drepturilor de vot ale țării în Consiliul European, instanță de decizie a celor 28 de state membre ale UE.

Abolită în Ungaria în 1990, după revenirea la democrație, pedeapsa capitală nu poate fi reintrodusă, în virtutea Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, la care această țară a aderat în 2004.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?