X 
Transnistria stiri: 1439
Preşedintele stiri: 4049

Cauză penală privind studiile prim-ministrului Chiril Gaburici. Concluziile MAI

29 apr. 2015,, 16:25   Societate
7889 4
Уголовное дело о возможной подделке диплома бакалавра Кирилла Габурича: выводы МВД
Foto: protv.md
Ministerul de Interne anunță că a fost inițiat un dosar penal privind studiile permierului Chiril Gaburici. Reprezentanţii MAI au prezentat primele concluzii. Informaţia a fost confirmată pentru Publika de ministrul de Interne, Oleg Balan.

"A fost deschisă o cauză penală în baza articolului 361, aliniat 1 din Codul Penal. Pentru că este vizată o persoană cu funcţie publică, materialele vor fi transmise şi Procuratorii care va decide cine continuă urmărirea penală. Au fost depistate acte care prezintă interes pentru urmărirea penală, fără a preciza dacă este vorba de acte de studii false. Cauza penală nu se referă la o persoană exactă, dar se verifică modul eliberării actelor", a precizat Balan.

PUBLIKA.MD aminteşte că la puţin timp de la învestirea în funcţia de premier, Chiril Gaburici s-a pomenit în mijlocul unui scandal. Presa a scris de mai multe ori că acesta ar avea o dimplomă de studii falsă şi că nu ar fi susţinut BAC-ul. Cazul a ajuns şi în vizorul poliţiei, care a pornit o anchetă.

Suspiciunile cu privire la studiile primite de premierul Chiril Gaburici au început să fie vehiculate în presă, după ce parlamentarul liberal Valeriu Munteanu a cerut Ministerului Educaţiei să-i prezinte informaţii în acest sens.

La începutul lunii martie, în presă au apărut mai multe informații potrivit cărora premierul Chiril Gaburici nu a reuşit să susţină examenul de bacalaureat în 1995. Cu toate acestea, oficialul a fost admis la mai multe instituții de învățământ superiore.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?