X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Veteran al serviciilor speciale: Cazul omului cu arma automată în centrul Chișinăului este o înscenare evidentă

28 apr. 2015,, 16:30   Societate
6736 2
Ветеран спецслужб: Человек с автоматом в центре Кишинева - очевидная постановка
Foto: lastnews.com.ua
„Este o înscenare evidentă și participanții la ea cunosc acest lucru”, a relatat pentru NOI.md un veteran al serviciilor speciale moldovenești, care a dorit să-și păstreze anonimatul, după ce a privit înregistrarea video plasată pe pagina oficială a Direcției de poliție a municipiului Chișinău, în care se arată bărbatul reținut în centrul Chișinăului cu o armă automată marți, 28 aprilie. Sursa citată de NOI.md a spus că acțiunile polițiștilor din înregistrarea video nu pot fi calificate altfel decît un spectacol.

„Fiți atenți, arma automată, care, potrivit informației poliției, „agenții de pază au observat-o în geanta bărbatului”, este depistată într-un portbagaj practic gol. Nu se vede nici o geantă lîngă armă, a menționat veteranul serviciilor speciale moldovenești. Mai departe, arma depistată este pipăită cu mîinile goale de către toți polițiștii. Ei o rotesc, mișcă închizătorul, rabatează patul, freacă cu degetele piesele metalice. Ulterior apare un angajat în mănuși albe, care ambalează demonstrativ arma într-o pachet de hîrtie. Probabil, pentru a păstra eventualele amprente digitale”, a menționat sursa citată.

Expertul a menționat că orice polițist cunoaște interdicția categorică de a atinge cu mîinile goale arma care, posibil, a fost folosită la comiterea infracțiunii. „Acest lucru este studiat la una dintre primele ore de predare în centrul de studii de profil, Ceea ce se întîmplă este un neprofesionalism strigător la cer sau o înscenare”, a specificat sursa.

Veteranul a explicat că o astfel de testare a gradului de pregătire de luptă și a vigilenței a organelor de drept este un fenomen obișnuit. Potrivit informației lui, controalele de acest gen sînt efectuate de serviciile interne de securitate ale structurilor de forță, ori o structură publică poate verifica în așa mod o altă structură.

„De obicei astfel de controale ajung în vizorul comunității în două cazuri: cînd serviciile publice ce concurează se provoacă reciproc sau atunci cînd pe fundalul unor evenimente importante care au loc în țară este necesar să se accentueze în fața societății imaginea unei sau altei structuri”, a afirmat expertul, presupunînd că după publicarea opiniei lui în presă înregistrarea video a celor întîmplate va dispărea de pe site-ul Direcției de poliție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?