X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4048

Iohannis: Parcursul european e singura opțiune viabilă de securitate pentru Moldova

27 apr. 2015,, 14:44   Politică
2799 8

Iohannis: Parcursul european e singura opțiune viabilă de securitate pentru Moldova
Foto : wordpress.com

„Evoluțiile geopolitice actuale ne întăresc credința că parcursul european reprezintă singura opțiune viabilă de securitate și prosperitate a Republicii Moldova”. Declarația aparține președintelui României, Klaus Iohannis, și a fost făcută cu prilejul aniversării a cinci ani de la semnarea Declarației de Parteneriat Strategic între România şi Republica Moldova, pentru integrarea europeană a țării noastre, informează NOI.md.

„La 27 aprilie 2010, președinții României și Republicii Moldova semnau Declarația Comună privind instituirea unui Parteneriat pentru integrarea europeană. Constatăm, azi, la exact cinci ani de la acel moment, că Republica Moldova a înregistrat progrese importante în reformarea societății și asumarea valorilor democratice, și pe această bază, în apropierea de Uniunea Europeană”, se arată în mesajul lui Klaus Iohannis.

Șeful statului român a precizat, cu acest prilej, că „România va continua să fie un susținător puternic al parcursului european al Moldovei, al eforturilor ei de continuare și consolidare a procesului de reforme necesare materializării acestui deziderat”.

„Parcursul european reprezintă singura opțiune viabilă de securitate și prosperitate a Republicii Moldova, iar România va continua să rămînă alături pe acest drum”, a conchis Iohannis.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?