X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

La Chişinău şi Bălţi va avea loc dictare totală la limba rusă

18 apr. 2015,, 11:30   Societate
6774 4
"Тотальный диктант" по русскому языку пройдет в Кишиневе и Бэлць
Foto: ridus.ru
La Chişinău şi Bălţi, sâmbătă, pe patru platforme va avea loc dictare totală la limba rusă.

Coordonatorul proiectelor educaţionale ale Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură (CRŞC) în Moldova, Victor Costeţchi, a relatat agenţiei "Infotag" că pentru desfăşurarea evenimentului au fost acordate spaţii la CRŞC, universităţile de stat din Bălţi şi Chişinău.

"Textul dictării a fost scris de scriitorul şi filologul rus Evgheni Vodolazchin. În diferite auditorii ale diferitor ţări textul va fi citit de actori populari, spicher, cântăreţi. În Moldova, la fel, ne gândim să atragem un moderator vestit. Dictarea poate fi scrisă şi stând acasă la computer, cu înregistrare obligatorie pe site-ul totaldict.ru. Imediat după finisare, participatul poate verifica independent greşelile. Acţiunea va începe la ora 15.00 conform orei de la Chişinău", a menţionat preşedintele comisiei de experţi.

Dictarea totală are loc în Moldova pentru a treia oară. Aceasta reprezintă un text, plin cu capcane ortografice şi de punctuaţie. În 2015 dictarea a fost dedicată Anului literaturii din Rusia. În 2013, la dictare au participat 129 oameni, în 2014 - 249.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?