X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Viceministrul Agriculturii către fermieri: Nu sînt bani! (VIDEO)

16 apr. 2015,, 10:40   Economie
3764 2

Viceministrul Agriculturii către fermieri: Nu sînt bani! (VIDEO)
Foto : noi.md

Ministerul Agriculturii nu poate da curs revendicărilor fermierilor privind majorarea Fondului de subvenționare pentru acest an, de la 610 milioane la 1,2 miliarde de lei. Declarația a fost făcută de viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Nicolae Olaru, informează NOI.md.

Funcționarul a precizat că Fondul de subvenționare ar putea fi ulterior majorat, odată cu rectificarea bugetului, dacă vor apărea posibilități în acest sens.

„Proiectul Legii bugetului prevede 610 milioane de lei pentru Fondul de subvenționare. Ei solicită un miliard 200 de milioane. Dacă ar fi în competența Ministerului, noi am aloca miliardul acesta, dar decide Guvernul și Parlamentul. Mai mulți bani nu sînt pe moment. Este într-adevăr o sumă mică pentru necesitățile de astăzi ale agricultorilor, dar asta a fost să fie”, a explicat Olaru.

Viceministrul a mai precizat că problema ratei dobînzii pentru împrumuturile din creditul polonez a fost deja soluționată, această fiind micșorată de la 3% la 2%. „O bună parte dintre revendicările înaintate de fermieri au fost soluționate. Aceștia pot pregăti documentele pentru a beneficia de acest împrumut”, a menționat Olaru.
Zeci de agricultori din diferite raioane ale ţării au ieșit ieri la proteste, blocînd mai multe trasee naționale cu tehnică agricolă. Fermierii au cerut majorarea Fondului de subvenționare, micșorarea ratei dobînzii la creditul polonez pînă la unu la sută, precum și micșorarea prețurilor la produsele petroliere.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?