X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

BNM nu exclude „mari surprize” pentru bănci, în legătură cu achitarea dividendelor

8 apr. 2015,, 14:00   Economie
3160 1
Foto: noi.md
Banca Naţională a Moldovei (BNM) nu exclude "surprize mari" pentru unele bănci moldoveneşti, care nu vor solicita permisiunea regulatorului pieţei de a achita dividende acţionarilor pentru anul 2014.

"Noi analizăm situaţia financiară a băncilor şi le spunem dacă pot achita acţionarilor dividende. Cred că în anul curent unele bănci vor avea surprize în privinţa unor asemenea permisiuni de la noi", a spus pentru "Infotag" guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu.

Potrivit lui, dacă aceste bănci vor dori să recurgă la achitarea dividendelor pentru rezultatele financiare din 2014, BNM le va „adresa o scrisoare foarte interesantă în acest sens".

Întrebat despre indicele suficienţei capitalului, avînd în vedere riscurile de 16%, care în ţările regiunii este mult mai mic (8-10%) decît în Moldova, guvernatorul BNM a spus că în condiţiile pieţei financiare din Republica Moldova, coeficientul suficienţei capitalului este la un nivel destul de bun.

"Asemenea nivel acordă băncilor bufferul necesar pentru absorbţia şocurilor. Băncile nu vor fi scutite de momentul cînd posibilele pierderi vor fi nevoite să le acopere din capitalul social", a subliniat Drăguţanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?