Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Nou mister pe Aeroport. Il-76, cu bani, a aterizat din nou la Chișinău (FOTO)

1 apr. 2015,, 12:45   Economie
28201 6

Foto: deschide.md

Centrul Chişinăului a fost, cu puțin timp în urmă, blocat timp de câteva minute. Cauza acestui blocaj sunt aceleași două TIR-uri, care se presupune că au transportat anterior de la Aeroport 40 de tone de lei moldovenești, aduși de la o tipografie din Franța.

De aceasta dată, camioanele au fost și mai bine păzite. În față a mers un echipaje INP, iar după fiecare TIR - câte un microbuz VW Transporter alb, cu ferestrele tunate, și câte o mașină cu girofar de la SP.

Avionul Il-76, proprietate a companiei rusești „Volga-Dnepr”, care se presupune că a adus la sfîrșitul lui februarie 40 de tone de lei moldovenești tipăriți în Franța, a decolat din nou de pe aeroportul Clermont-Ferrand și a aterizat la Chișinău, urmînd aceeași cursă ca și acum o lună.

Informația potrivit căreia acest avion ar transporta o nouă sumă uriașă de lei moldovenești ne-a fost confirmată, sub protecția anonimatului, și de surse avizate.

În același timp, solicitat de Deschide.MD, Serviciul de presă al BNM nu a confirmă, dar nici nu infirmă faptul aterizării acestei curse, invocînd secretul de stat.

În acest context, vom aminti că vineri Guvernul condus de Chiril Gaburici a fost convocat într-o ședință specială, care s-a desfășurat cu ușile închise și unde s-au discutat măsuri ce trebuie luate pentru stabilizarea sectorului bancar din Moldova. Faptul desfășurării acestei ședințe a fost confirmat doar ulterior pentru presă de Aurelia Peru, purtătorul de cuvînt al Guvernului Gaburici, care a refuzat să ofere orice alte detalii. Totodată, liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat vineri, în cadrul emisiunii ”In PROfunzime”, că Guvernul ar fi decis sa mai acorde 6 miliarde de lei celor trei bănci cu probleme.

Totodată, solicitat de Deschide.MD, expertul economic, Roman Chircă, a declarat că nu vede neapărat o legătură între aceste evenimente.

Este de precizat că, pe data de 23 ianuarie 2015, o aeronavă similară, avînd aceeași cursă de zbor, a aterizat pe Aeroportul Chișinău. Despre aceasta a scris bloggerul Eugen Luchianiuc. Deprecierea accentuată a leului ce a urmat acestei curse a provocat un val de speculații în presa de la Chișinău. Încă un avion, care a aterizat la Chișinău pe 26 februarie, ar fi adus potrivit surselor Deschide.MD o încărcătură de peste 40 de tone de lei moldovenești. Serviciul de presă al Băncii Naționale a confirmat atunci că o asemenea cursă a existat, fără să ne spună însă dacă este vorba despre o asemenea încărcătură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?