X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cinci aeronave indiene s-au „pierdut” în Ucraina

31 mar. 2015,, 11:15   Externe
4273 1

Foto: paginaderusia.ro

India nu poate localiza cinci din avioanele sale de transport An-32 trimise spre modernizare la întreprinderea de stat ucraineana „Antonov”, scrie publicația americană Defense News cu referire la un oficial al Fortelor Aeriene din India, potrivit Lb.ua.

Potrivit oficialului indian, în conformitate cu acordul semnat în 2009 de India cu Ukrspetsekport privind modernizarea și repararea a 104 de avioane de transport An-32, un numar de 40 de aeronave trebuiau să fie modernizate pe teritoriul Ucrainei, iar restul de 64 – în India, la baza Kanpur a fortelor aeriene indiene. Valoarea totală a contractului este de 400 milioane de dolari.

Cu toate acestea, Ministerul Apărării al Indiei a raportat că din cele 40 de aeronave reparate în Ucraina, in India s-au intors doar 35 de aparate, 5 avioane fiind dispărute fără urmă.

„Cele cinci aeronave sînt pierdute. Este dificil sa le găsim – eforturile diplomatice nu au produs niciun rezultat”, – a spus oficialul indian.

Totodata, procesul de modernizare al aeronavelor cu specialiști ucraineni in Kanpur a fost suspendat anul trecut dupa ce inginerii s-au întors în Ucraina în legătură cu conflictul din Donbas.

Oficialii ucraineni au comentat insa ca cele cinci aeronave de transport indiene se afla inca in halele companiei Antonov de la Kiev, scrie LigaBusinessInform care il citeaza pe directorul intreprinderi „Antonov” Dmitri Kiva.

Totodata, Kiva nu isi explica de ce partea indiana a ajuns la conluzia ca cele cinci aparate au fost pierdute.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?