X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Programul nuclear iranian: Kerry și Lavrov convin asupra unei posibile reuniuni ministeriale

28 mar. 2015,, 20:30   Externe
4187 0

Лавров и Керри договорились провести встречу по ядерной программе Ирана в Лозанне
Foto: ria.ru

Secretarul de stat american John Kerry și omologul său rus Serghei Lavrov au convenit vineri la telefon asupra posibilității unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe duminică, în cadrul discuțiilor lor asupra programului nuclear iranian purtate în Elveția, a anunțat Ministerul rus, informează AFP. "S-a ajuns la un acord cu privire la posibilitatea organizării unei reuniuni la 29 martie la Lausanne a miniștrilor afacerilor externe ai celor șase puteri ce acționează în calitate de mediatori internaționali (Grupul 5+1: SUA, Rusia, China, Franța, Marea Britanie și Germania) și Iran", a precizat ministerul într-un comunicat pe site-ul său.

Kerry și Lavrov au discutat despre "munca depusă pentru un acord universal care să rezolve situația programului nuclear iranian" și au remarcat "apropierea pozițiilor Rusiei și Statelor Unite asupra mai multor aspecte ale procesului", potrivit aceleiași surse. Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a declarat anterior vineri că există posibilitatea ca Lavrov să participe la discuții, dar nicio decizie nu a fost încă luată, potrivit agenției TASS .

La rândul lor, președintele SUA Barack Obama și cancelarul german Angela Merkel au cerut vineri guvernului iranian să ia "deciziile necesare" pentru a ajunge la un acord internațional care să garanteze caracterul pașnic al programului său nuclear. Într-o convorbire telefonică în timp ce se apropie data limită pentru finalizarea negocierilor asupra unui acord, 31 martie, Obama și dna Merkel au insistat asupra necesității ca Teheranul să ia deciziile ce se impun pentru "rezolvarea problemelor care rămân", a declarat Casa Albă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?