Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Israel: Netanyahu a fost însărcinat oficial cu formarea noului guvern

26 mar. 2015,, 02:05   Externe
3595 1

Нетаньяху «протянул руку мира» Палестине
Foto: agerpres.ro

Președintele israelian Reuven Rivlin l-a însărcinat oficial miercuri pe Benjamin Netanyahu cu formarea celui de-al patrulea guvern al său, informează AFP. "Am decis să vă însărcinez cu formarea guvernului", i-a transmis Rivlin lui Netanyahu în cadrul unei apariții în fața presei.

Alegerea nu era supusă nici unui dubiu, după ce Netanyahu și partidul său Likud au câștigat, în pofida sondajelor, scrutinul legislativ de la 17 martie și mai ales după ce, luni, și-au asigurat un majoritate clară de dreapta de 67 din cele 120 de mandate din parlament.

În vârstă de 56 de ani și la putere din 2009 după un prim mandat între 1996 și 1999, Netanyahu va avea un termen de 28 de zile, care ar putea fi prelungit cu 14 zile, pentru a-și forma cel de-al patrulea guvern. Cel mai probabil va fi un guvern și mai de dreapta decât cel în exercițiu, deși speculațiile privind un executiv de uniunea națională care să-i includă și pe laburiști nu au dispărut complet.

Netanyahu va trebui să împace propriul său partid (Likued), două partide naționaliste (Căminul Evreiesc și Israël Beiteinou), două formațiuni ultra-ortodoxe (Shass și Lista Unită a Tora) și partidul de centru dreapta Koulanou, care îi asigură majoritatea în parlament. Netanyahu și guvernul său vor trebuit să-și asume consecințele unei campanii electorale care i-a divizat pe israelieni și care a dus la răcirea relațiilor cu marele aliat american. Conducerea palestiniană, la rândul său, intenționează să depună la 1 aprilie primele sale plângeri pentru crime de război împotriva liderilor israelieni la Curtea Penală Internațională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?