X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Juncker salută revenirea la un "proces normal" în negocierile dintre Atena și UE

25 mar. 2015,, 22:00   Externe
3106 0

Юнкер: Премьер Греции представит программу к началу следующей недели
Foto: antena3.ro

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a salutat miercuri revenirea la un "proces normal" în negocierile dintre Atena și UE privind planul de salvare financiară a Greciei, deschizînd calea pentru o soluție "favorabilă" celor două părți, relatează AFP.'Trebuie să recunosc că am fost foarte pesimist în ultimele săptămîni deoarece nu exista niciun progres, dar am revenit la un proces normal', a afirmat Juncker, în cadrul unei ședințe plenare a Parlamentului European. 'Cred că vom ajunge la o soluție ce va fi în favoarea atît a Greciei, cît și a UE', a adăugat el.

Foarte activ în ultimele săptămîni pentru a diminua tensiunile între noul guvern grec al stîngii radicale și partenerii europeni, el a indicat că a avut marți seara o întrevedere cu premierul grec, Alexis Tsipras.

'El este pregătit să prezinte pînă la sfîrșitul săptămînii sau pînă la începutul săptămînii viitoare' reformele suplimentare solicitate de UE, a indicat Juncker. Președintele CE a reamintit că, în virtutea procesului convenit între Atena și zona euro, aceste proiecte vor fi evaluate în primul rînd de către reprezentanți ai creditorilor Greciei (UE, FMI și BCE), înainte de convocarea unei reuniuni a Eurogrupului care 'va analiza cea mai bună modalitate de a merge mai departe'.

Atena și partenerii săi europeni, în special Germania, s-au angajat de la summitul european din 19 și 20 martie să reia dialogul, după săptămîni de dispute care au readus în discuție amenințarea cu ieșirea Greciei din zona euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?