Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În județul Galați a aterizat un desant aerian american

25 mar. 2015,, 14:15   Externe
4514 3

Под румынским Галацем высадился воздушный десант США
Foto: usarmy.vo.llnwd.net

200 de parașutiști din Brigada 173 Aeropurtată a Armatei SUA au aterizat marți, 24 martie, pe poligonul militar Smârdan din judeţul Galaţi. Aterizarea desanților americani a deschis prima fază a exercițiului multinaţional „Saber Junction 15”, a comunicat Serviciul de presă al Ministerului Apărării al României. Pentru cea de-a doua fază a exercițiului, care va începe după 14 aprilie, este preconizată participarea militarilor din cadrul Armatei Naționale a Moldovei.

Prima fază a exercițiului „Saber Junction 15” a demarat pe poligonul militar Smârdan din județul Galați, prin aterizarea a 200 de desanți americani și arme grele (obuziere de calibrul 105 mm) din Brigada 173 Aeropurtată, dislocată în Italia.

Potrivit planului exercițiului, trupele americane, în comun cu cele române, au eliberat un aeroport capturat. Instalîndu-se pe capul de pod, parașutiștii americani au asigurat intrarea în luptă a Regimentului 2 Cavalerie al Armatei SUA şi a militarilor români de la Brigada 282 Mecanizată.

Ministrul Apărării al României, Mircea Dușa, a urmărit desfășurarea exercițiului mixt al militarilor români și americani.

Cea de-a doua fază a exercițiului „Saber Junction 15” va începe după 14 aprilie. Se preconizează că la ea vor participa subdiviziuni din componența Armatei Naționale a Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?