Transnistria stiri: 1396
Preşedintele stiri: 4043

Victor Josu: Dacă vor obține victoria spirituală, nu va mai fi nevoie de un alt război

12 mar. 2015,, 17:20   Societate
9143 8

Foto: regnum.ru

Politologul Victor Josu consideră că, sub pretextul „promovării pluralismului”, în Moldova are loc impunerea unui haos religios, care are „drept scop crearea unei situații în care păcatul nu va mai fi doar o normă juridică, ci una «morală»”. Toate acestea au loc drept urmare a atacului asupra credinței multiseculare a moldovenilor – Creștinismului Ortodox. Acest lucru este scris de Victor Josu în articolul „Atacul asupra Ortodoxiei: Occidentul impune Moldovei haosul religios”, relatează NOI.md.

Recomandările din Notele informative – un document transmis săptămîna trecută prim-ministrului Chiril Gaburici de către partenerii externi, au provocat îngrijorarea politologului. Astfel, în capitolul „Drepturile omului”, printre reformele recomandate pe termen mediu se indică „eliminarea interzicerii pentru străini de a înregistra comunități religioase” (pag. 30).

Victor Josu consideră că după ridicarea interdicției „foarte curînd țara tradițional ortodoxă, ținînd cont de proporțiile ei mici, va deveni încă un poligon pentru neopăgînismul occidental modern.

Astăzi Ortodoxia este singurul obstacol serios pentru expansiunea occidentală cu succes în spațiul nostru. Să ne amintim de declarația simptomatică a fostului șef al MAE al Suediei Carl Bildt despre aceea că Ortodoxia de Est este principala amenințare la adresa civilizației occidentale. De îndată ce ei ne consideră dușmani, ei nu vin la noi cu pace, nu trebuie să ne facem iluzii în acest sens. Altceva este că deocamdată poporul nostru este atacat pe plan spiritual. Inclusiv pe calea diluării spațiului ortodox spiritual cu un surogat pseudoreligios. Dacă ei vor obține victoria spirituală, nu va fi mai fi nevoie de un alt război”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?