Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Moldova va fi introdusă în circuitul turistic european „Drumul vinului”

5 mar. 2015,, 09:30   Economie
4705 0

Foto: all.biz

În perioada 23-25 aprilie, pentru prima dată în Republica Moldova va fi organizat Forumul Internaţional Vitivinicol cu participarea ţărilor din bazinul dunărean şi ţărilor membre ale Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră sub egida Organizaţiei Mondiale a Turismului şi Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei. Cu ocazia forumului, Moldova va fi inclusă în circuitul turistic european „Drumului vinului”.

Directorul Agenţiei Turismului, Nicolae Platon, a declarat că în acest an Republica Moldova a preluat preşedinţia OCEMN. La forumul de la Chişinău se aşteaptă participarea miniştrilor din 15 state.

„Scopul forumului respectiv este ca Republica Moldova să fie introdusă în circuitul turistic „Drumul vinului”, pentru că de mult timp se vorbeşte despre aceasta, însă cu părere de rău Republica Moldova încă nu este inclusă în acest circuit. Pe perioada forumului vom organiza mai multe vizite ale miniştrilor şi ale tur-operatorilor din ţările participante la diferite crame ca să vadă care este potenţialul viti-vinicol al ţării”, a spus Nicolae Platon.

Acesta a adăugat că Republica Moldova va fi promovată ca atracţie turistică viti-vinicolă şi la 10 expoziţii internaţionale care vor fi organizate în acest an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?