X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Autoritățile ruse nu îi permit președintelui Senatului polonez să participe la funeraliile lui Nemțov

3 mar. 2015,, 05:00   Externe
8401 13

Foto: glavred.info

Președintele Senatului polonez, Bogdan Borusewicz, a anunțat luni că nu va putea participa la funeraliile opozantului rus Boris Nemțov, întrucât autoritățile de la Moscova i-au refuzat viza de intrare, transmite AFP, citată de AGERPRES.

''Am dorit să-i aduc un omagiu lui Boris Nemov, tuturor ruşilor care gândesc ca el. Însă tocmai am aflat că autorităţile ruse nu mă vor lăsa să asist la funeraliile de la Moscova'', a declarat Borusewicz. ''Aştept din partea autorităţilor ruse şi a ambasadorului rus explicaţii cu privire la motivul acestei decizii luate împotriva preşedintelui Senatului Poloniei'', a adăugat el.

Potrivit directorului Institutului polonez pentru Afaceri Internaţionale, Marcin Zaborowski, autorităţile ruse au refuzat să acorde viza atât preşedintelui Senatului, cât şi întregii delegaţii care urma să-l însoţească. Conform purtătorului de cuvânt al MAE polonez, ambasadorul Rusiei la Varşovia a reacţionat deja, afirmând pe contul său de Twitter că refuzul acordării vizei este un răspuns în urma sancţiunilor europene.

Boris Nemţov, un aprig opozant al președintelui Vladimir Putin, a fost asasinat vineri noaptea cu focuri de armă în apropierea Kremlinului, după ce cu câteva ore înainte lansase la o emisiune radiofonică un apel populaţiei să participe la un marş împotriva liderului de la Kremlin şi a implicării Rusiei în conflictul armat din Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?