Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Nissan – primul producător auto, care utilizează smalțul fluorescent

27 feb. 2015,, 14:30   Ştiri Auto
4112 1

Foto: nissan

Nissan este primul producător auto, care în parteneriat cu un inventator renumit a creat un smalț, care pe parcursul zilei îmbibă energia ultravioletă, iar noaptea emană lumină.
Tot mai mulți proprietari de electromobile Nissan LEAF susțin tendința dezvoltării stabile, instalând panouri solare pe acoperișurile caselor lor.
Spotul video care demonstrează proprietățile smalțului fluorescent pentru automobile poate fi accesat la adresa : http://youtu.be/nKj2sEpg1xg

Nissan este primul producător auto care utilizează smalțul fluorescent pentru vopsirea caroseriilor de cu scopul de a demonstra cum cel mai popular electromobil LEAF îndeamnă un număr tot mai mare de oameni să utilizeze energia solară.

Specialiștii Nissan au lucrat împreună cu inovatorul Hamish Scott, creatorul placajului pulverizat al carosabilului STARPATH, care îmbibă ultravioletul pe parcursul zilei pentru a lumina apoi timp de 10 ore după asfințitul soarelui.

Smalțurile luminiscente erau accesibile și anterior, ca și prelatele din stofă fluorescentă, însă smalțul fluorescent, elaborat la comanda Nissan, este unic deoarece a fost creată o formulă exclusivă pentru materiale organice. Ea conține o substanță naturală extrem de rară, numită aluminat de stronțiu. Este o substanță inertă din punct de vedere chimic și biologic, fără miros.

Anterior unele companii automobilistice au utilizat vopsele fluorescente neorganice, însă anume Nissan a folosit acestă tehnologie la vopsirea caroseriilor pentru prima dată. Efectul fluorescent al smalțului elaborat de Nissan, dacă acesta va fi produs industrial, se va păstra timp de 25 ani.

Costul posedării unui Nissan LEAF, calculate la un kilometru de parcurs, este de nici 2 cenți. Avizele a 7500 proprietari din Marea Britanie vorbesc despre o cantitate importantă de mijloace economisite. Cele mai populare cumpărături, pe aceste mijloace, sunt panourile solare pentru case, care scad emanarea gazelor de seră în gospodăria casnică și permit încărcarea fără plată a electromobilului .

Cercetările Nissan au demonstrat, că 89% dintre proprietarii LEAF își încarcă electromobilele noaptea de la rețeaua electrică a casei. Deși panourile solare nu acumulează energie și nu o cedează în timpul nopții, fiecare watt de energie electrică suplimentară, generată ziua, ajunge în rețelele electrice naționale și proprietarii caselor pot primi de la guvern compensații , în rezultat încărcarea nocturnă a electromobilului devine gratuită.

Proprietarul unui Nissan LEAF Ian Finch este unul dintre cei care fac economii , având un electromobil și utilizând panouri solare.

«Costul energiei pentru Nissan LEAF este aproximativ egal cu a șasea parte din mijloacele pe care le-am cheltui pentru întreținerea unui automobil de benzină , – a spus el. –Grație panourilor solare, noi cheltuim de 4 ori mai puțină energie electrică, primită în mod tradițional, dar mai avem și senzațiile fantastice provocate de faptul că electromobilul nostru circulă pe energie gratuită ».

Detalii despre aceea cum Nissan LEAF este încărcat cu electricitate, obținută din panourile solare, aflați din interviul cu Ian: http://youtu.be/xM9XRn1amqQ

Directorul Nissan Europe în compartimentul electromobile,Jean-Pierre Diernaz, a spus: «Nissan LEAF – este întruchiparea dezvoltării stabile și a mobilității viitorului. Aceste electromobile nu doar economisesc banii proprietarilor prin costul minim al energiei, ele mai permit oamenilor să conștientizeze, că participă la reducerea «urmei de carbon».

Informații detaliate despre smalțul fluorescent Nissan găsiți în video:

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?