X 
Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4043

Ministerul Agriculturii încearcă să-și țină promisiunile vizînd compensațiile

3 feb. 2015,, 13:00   Economie
4855 0
Foto: zdg.md
„Noi pregătim toate documentele necesare pentru a convinge Banca Mondială să aloce 12 milioane de dolari, care nu au ajuns pentru achitarea compensației producătorilor de mere și struguri tehnici în anul trecut”, a comunicat pentru NOI.md viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Gheorghe Gaberi.

Interlocutorul a precizat că „lipsa guvernului nu înseamnă că funcționarii de la ministere se pot relaxa. Am inițiat multe și acum încercăm să asigurăm îndeplinirea promisiunilor. În martie va avea loc ședința Consiliului director al BM, și de faptul cît de corect vom pregăti documentele necesare, iar acest institut este unul foarte serios, care cere totul pînă la lista detaliată a beneficiarilor de compensații, va depinde dacă Moldova va obține cei 12 milioane de dolari necesari, chiar pînă la începerea lucrărilor de primăvară”.

„Pentru elaborarea planului complet și exact de dezvoltare a ramurii pînă în anul 2020 și, principalul, pentru realizarea lui reușită, este necesar să fie pregatite o serie de documente, în special Codul funciar. Foarte curînd vom iniția consultările cu asociațiile producătorilor și întreprinderilor prelucrătoare pe marginea acestor și altor documente”, a specificat expertul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?