X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Germania: cădere spectaculară a mobilizării contra islamului la Leipzig

31 ian. 2015,, 04:00   Externe
6956 0

Foto: agerpres.ro

Mișcarea germană contra "islamizării" nu a adunat decât aproape o mie de persoane vineri seară la Leipzig, aproximativ de cincisprezece ori mai puțin decât la precedenta sa manifestație în acest oraș din fosta RDG, potrivit primelor cifre ale primăriei, relatează AFP.

Într-o "evaluare prudentă" făcută la începutul manifestației pe contul său de Twitter, primăria a anunțat 900 de protestatari pentru Legida ("Locuitori din Leipzig contra islamizării Occidentului"), inspirată din mișcarea Pegida născută în orașul vecin Dresda.

O cădere bruscă față de cei 15.000 de manifestanți la 21 ianuarie la Leipzig, în timp ce mișcarea contra "islamizării" s-a scufundat în criză de zece zile.

Pegida, care a înregistrat săptămâna trecută demisia liderului său Lutz Bachmann după publicarea în presă a unei fotografii ce îl arată machiat ca Adolf Hitler și dezvăluie afirmații xenofobe, a pierdut miercuri cinci noi lideri.

Printre cei care au demisionat figurează Kathrin Oertel, reprezentanta cea mai cunoscută a Pegida împreună cu Bachmann, care nu a încetat să susțină că mișcarea nu este xenofobă și a încercat să deschidă un dialog cu partidele politice.

Oficial, dna Oertel a demisionat din cauza "amenințărilor" la adresa ei. Dar, potrivit mai multor media, conducerea Pegida se destramă din cauza rolului pe care Lutz Bachmann continuă să-l joace în mișcare și atitudinii ce trebuie adoptată față de elementele cele mai radicale.

Căderea mobilizării la Leipzig urmează reculului de la Dresda, unde Pegida a adunat 17.000 de persoane duminica trecută față de un record de 25.000 la 12 ianuarie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?