Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Președintele Federației internaționale de tenis, Ricci Bitti, favorabil schimbărilor

31 ian. 2015,, 01:00   Externe
4505 0

Foto: zeep.pl

Francesco Ricci Bitti, președintele Federației internaționale de tenis (ITF) din 1999, este conștient că tenisul actual are nevoie de schimbări, dar insistă, totodată, pe tradiția pe care o reprezintă Cupa Davis, care trebuie menținută întrucât "este o comoară care nu trebuie eliminată niciodată".

Într-un amplu interviu acordat agenției EFE la Melbourne, Ricci Bitti, care va lipsi la finalele de sâmbătă și duminică, pentru că va merge în Europa, din cauza unor grave probleme de sănătate ale unei rude apropiate, se arată favorabil unor mici modificări, fiind de acord, de pildă, cu setul de 4 jocuri, dar și cu un singur serviciu.

Aceste idei sunt o consecință, pe de o parte, a necesităților legate de televiziune, dar și a faptului că din punct de vedere fizic, tehnic și al materialelor, progresele sunt impresionante. "Iată ideea eliminării celui de-al doilea serviciu. Eu sunt apărător al serviciului unic, pentru că al doilea vine din începuturile jocului, când nu se dezvoltase atât tehnica și era dificil să trimiți mingea într-o zonă atât de mică. Acum este doar o decizie mentală a jucătorului, mai mult risc, mai puțin?"

Întrebat în legătură cu propunerea antrenorului Toni Nadal de a se micșora dimensiunile rachetei, președintele ITF nu s-a manifestat atât de tranșant: "Este o problemă tehnică, se poate vedea, dar nu mi se pare fiabilă. Este ca și impactul cu mingea diferită în funcție de suprafață".

În fine, Francesco Ricci Bitti a subliniat importanța și succesul în creștere al Cupei Davis, pe care nu le poate amenința o alternativă propusă, precum Cupa Mondială, care este "ceva demonstrativ". "Nimic nu poate substitui Cupa Davis. BNP Baribas (sponsorul principal) este foarte mulțumit, iar dovada se poate face cu finala de la Lille, de anul trecut. Nu există competiție de tenis cu o asemenea atmosferă. În 3 zile, 30.000 de persoane participă în total. În Elveția, la dineul în cinstea jucătorilor a fost un triumf, au fost 10.000 de persoane. Elveția, o țară extrem de rezervată, cu 10.000 de persoane acolo, toți membrii guvernului la dineu. A fost evenimentul cel mai important pentru Elveția din ultimii 15-20 de ani".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?