Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

CCI şi IDIS „Viitorul” intenționează să îmbunătăţească mediul de afaceri din Moldova

29 ian. 2015,, 14:15   Business
3846 0
Foto: chamber.md
Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) şi IDIS "Viitorul" au semnat miercuri un Acord de colaborare cu scopul de a promova un mediu favorabil, stabil şi modern de afaceri în Republica Moldova.

Agenţia "Infotag" relatează, cu referire la Serviciul de presă al CCI, că în context a fost lansată Agenda locală de business, iar cele 10 filiale ale CCI, care acoperă întregul teritoriu al ţării, vor coagula asociaţiile de business la nivel local şi vor stabili un dialog constructiv cu autorităţile publice locale.

În cadrul unei mese rotunde "De la Agenda naţională de business spre Agenda locală de business", au fost discutate acţiunile ce trebuie întreprinse de autorităţile centrale şi locale împreună cu reprezentanţi mediului de afaceri şi cu experţi în domeniu pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri.

Preşedintele CCI, Valeriu Lazăr, a menţionat că obiectivul instituţiei pe care o conduce este de a ajuta sectorul public să înţeleagă care sînt doleanţele sectorului privat, iar mediul privat să fie auzit de autorităţi.

"Ne dorim un mediu de afaceri prietenos. Este o provocare şi pentru noi, dar avem nevoie de comunicare atît la nivel central, cît şi local", a spus Lazăr.

Directorul executiv al IDIS "Viitorul", Liubomir Chiriac, a menţionat că prin semnarea acordului se doreşte îmbunătăţirea situaţiei mediului de afaceri la nivel local, astfel încît oamenii de afaceri din raioane să-şi poată rezolva problemele cu care se confruntă.

Viceministrul Economiei, Tudor Copaci, a menţionat că există asociaţii de business, parteneriate, însă toate la nivel central.

"Cele la nivel local sînt rare sau chiar nu există deloc. Guvernul are nevoie să cunoască problemele şi mesajele mediului de afaceri din regiuni", a spus Copaci.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?