X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Joe Biden ameninţă Moscova: Preţul pe care-l are de plătit va continua să crească

29 ian. 2015,, 11:40   Externe
3700 5

Foto: bloomberg.com

Washingtonul a ameninţat miercuri Moscova cu noi sancţiuni, afimînd că preţul pe care-l are de plătit "va continua să crească" dacă Rusia nu încetează să-i susţină pe separatiştii din estul Ucrainei.

"Atît timp cît Rusia nu va înceta să-şi încalce în mod flagrant obligaţiile (...), preţul pe care-l are de plătit va continua să crească", i-a spus vicepreşedintele Statelor Unite Joe Biden preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko într-o conversaţie telefonică, potrivit Casei Albe.

Casa Albă i-a condamnat, de asemenea, pe "separatiştii susţinuţi de Rusia", dar şi "pierderile civile grele provocate de ofensiva susţinută de Rusia în estul Ucrainei".

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei APCE a prelungit miercuri seara pînă în aprilie sancţiunile impuse parlamentarilor ruşi - suspendarea dreptului de vot al celor 18 deputaţi - decisă anul trecut după anexarea Crimeei de către Moscova, dar fără să impună noi sancţiuni economice Rusiei.

Preşedintele american Barack Obama şi cancelarul german Angela Merkel "au fost de acord" încă de marţi asupra faptului că este necesar ca Rusia "să-şi asume responsabilitatea" "susţinerii materiale pe care o acordă deparatiştilor" proruşi din estul Ucrainei, într-o convorbire telefonică, a anunţat tot Casa Albă.

Rusia a dezminţit întotdeauna că susţine rebeliunea separatistă din Ucraina şi a denunţat măsuri care i-au fost impuse de către occidentali cu scopul de a slăbi poziţia liderului rus Vladimir Putin.

Un atac comis de către separatişti proruşi în weekend asupra oraşului ucrainean Mariupol din estul ţării - care le poate servi ca picior de pod între Rusia şi Crimeea anexată - s-a soldat cu 30 de morţi, în principali civili.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?