X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Financial Times: Sa dam arme Ucrainei!

29 ian. 2015,, 03:00   Externe
6904 22

Foto: charter97.org

"Nu exista nici o indoiala ca recenta escaladare a operatiunilor militare din estul Ucrainei constituie urmare directa a sprijinului sustinut acordat de Moscova separatistilor din Donbas. Dupa cum a declarat recent presedintele SUA, Barack Obama, agresiunea se desfasoara cu ajutorul Rusiei, cu armele rusilor, pe banii rusilor, cu pregatire militara efectuata in Rusia si cu implicarea trupelor ruse", scrie presedintele Chicogo Council of Global Affairs, Ivo Daalder in paginile cotidianului Financial Times.

"Recenta escaladare arata ca a venit timpul ca Ucrainei sa-i fie acordat un sprijin militar real si considerabil. Este la o concluzie la care am ajuns eu si altii care au facut parte din misiunea de reconstituire a faptelor din regiune", precizeaza autorul articolului.

Ivo Daalder crede ca atentia trebuie sa se concentreze pe "cresterea capacitatii de aparare a Ucrainei, inclusiv prin punerea ei la dispozitie de radare capabile sa stabileasca locul de stationare a rachetelor cu raza lunga de actiuni, aparate de zbor fara pilot, mijloace electronice de aparare impotriva dronelor, mijloace de comunicatii sigure, si altele".

"Ajutorul militar trebuie sa includa, de asemenea, sisteme de lupta de mare precizie, pentru ca Rusia dispune in Donetsk si Lugansk de un numar foarte mare de tehnica blindata, in timp ce, din punctul de vedere al inarmarii, fortele Ucrainei sunt intr-o stare jalnica", scrie in continuare Ivo Daalder. Dar, apreciaza el, "Statele Unite nu pot oferi singure acest ajutor, la care trebuie sa contribuie si alte tari membre NATO, in specialele cele care inca folosesc armament de productie sovietica, similar celui ucrainean".

"In ceea ce priveste reglementare politica a conflictului, este evident ca Putin nu se va opri decat atunci cand cheltuielile pentru continuarea razboiului vor deveni insuportabil de mari. Livrarile de armament in Ucraina vor adanci criza financiara din Rusia, facand insa posibila organizarea de negocieri", crede semnatarul materialului din Financial TImes.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?