Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Liberalii resping ideea PD privind cooperarea interparlamentară cu Tiraspolul

28 ian. 2015,, 17:35   Politică
5527 14

Foto: pl.md

Propunerea democraților privind crearea unui grup de lucru pentru cooperare cu deputaţii Sovietului Suprem al Transnistriei nu este văzută cu ochi buni de către liberali. Potrivit lui Mihai Ghimpu, adoptarea unei asemenea hotărîri de Parlament va constitui o încălcare gravă, care va avea consecințe nefaste, notează NOI.md.

„În Republica Moldova există un singur organ legislativ – Parlamentul, celelalte la nivel local sînt consilii. Dacă se va adopta o asemenea hotărîre, noi ne vom gîndi ce să facem mai departe, întrucît va fi o încălcare gravă. Asta va însemna o recunoaștere indirectă a Sovietului Suprem de la Tiraspol, așa-zisul parlament. Noi putem crea comisii de care doriți, numai nu între parlamentul Moldovei și cel de la Tiraspol. Transnistria este parte a teritoriului Republicii Moldova”, a explicat Mihai Ghimpu.

Menționăm că președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a venit astăzi cu inițiativa constituirii unui grup de lucru în vederea reluării cooperării cu reprezentanții Sovietului Suprem de la Tiraspol. Diacov a argumentat necesitatea unei asemenea cooperării prin faptul că situația în regiune este în pericol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?