Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ghimpu: Ceea ce am presupus noi s-a confirmat astăzi

28 ian. 2015,, 14:59   Politică
7579 5
Foto: noi.md
Modul în care a fost stabilită și aprobată componența numerică a comisiilor permanente ale Parlamentului este încă o dovadă a faptului că există de facto o alianță între PLDM, PD și PCRM. Declarația aparține liderului PL, Mihai Ghimpu, și a fost făcută astăzi, după ședința legislativului, informează NOI.md.

Politicianul le-a sugerat colegilor din PD și PLDM să recunoască public că au făcut coaliție cu comuniștii și să-și asume alegerea făcută.

„Dacă cineva mai credea că se poate schimba ceva și mai poate apărea o alianță PLDM-PD-PL a fost doar un vis. Ceea ce am spus noi, de cîteva zile, s-a confirmat și astăzi, în loc să avem o alianță în formatul menționat, avem alianța PLDM-PCR și PD, fapt confirmat prin votul de astăzi în formarea comisiilor parlamentare. Dacă au hotărît să meargă cu comuniștii, trebuie să aibă voință și tărie de caracter și să confirme, dar nu să ascundă ceea ce e clar pentru toată lumea”, a declarat Ghimpu.

Liderul liberalilor mai susține că modul în care au fost repartizate locurile în comisii contravine Regulamentului Parlamentului. Acesta s-a arătat nemulțumit de faptul că liberalilor le-a revenit cîte un singur loc în cele mai importante comisii cum ar fi cea juridica și cea economică.

„Comuniștii au susținut propunerea PLDM și PD de a avea majoritatea în cele mai importante comisii, dovadă că există alianță între aceste trei partide. Noi ne-am dorit să avem cîte doi membri în Comisia economie și în cea juridică. Avem specialiștii necesari”, a punctat Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?