X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Fermierii din Găgăuzia anunţă despre cazuri de estorcare pentru obţinerea subvenţiilor

26 ian. 2015,, 16:45   Societate
3160 1
Foto: realitatea.md
Un grup de agricultori găgăuzi s-au adresat başcanului Mihail Formuzal cu o declaraţie, în care afirmă că nu li se achită subvenţiile cuvenite, în pofida faptului că au depus documentele la timp.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul autonomiei, fermierii afirmă că anumite persoane le propun "să rezolve problema" acordării subvenţiilor pentru 20% din suma achitărilor, motivînd că ar fi pentru serviciile intermediarilor.

În cadrul şedinţei de lucru a Comitetului executiv al autonomiei, luni, Formuzal a ordonat şefului Direcţiei generale pentru complexul agroindustrial, ecologie şi gospodărie silvică, Ilia Topciu, să prezinte datele privind întreprinderile şi volumele subvenţiilor neachitate, promiţînd să discute această problemă la prima şedinţă a noului guvern.

Formuzal a ordonat poliţiei Găgăuziei să identifice estorcatorii ce solicită bani de la conducătorii întreprinderilor agricole.

"Am fost informat că dacă pînă la mijlocul lunii februarie, întreprinderilor agricole nu le vor fi achitate subvenţiile, atunci o coloană de tractoare din Găgăuzia va pleca la Chişinău după subvenţii", a menţionat el.

Statul achită anual peste jumătate de miliard de lei sub formă de compensaţii agricultorilor pentru sădirea livezilor şi viilor noi, procurarea vitelor de rasă, procurarea tehnicii moderne, modernizarea fermelor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?