Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Poroşenko: Duşmanii care încalcă regimul convenit la Minsk vor primi un pumn în gură

23 ian. 2015,, 13:20   Externe
5597 15

Foto: agerpres.ro

Kievul stabileşte planuri de regrupare a trupelor guvernamentale pentru a riposta mai eficient atacurilor forţelor ruseşti. Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a prezidat o întrunire de urgenţă a comandanţilor Statului Major, pentru a organiza o ripostă la agresiunea Moscovei.

La întrunirea cu şefii armatei, liderul ucrainean a declarat că forţele guvernamentale vor riposta atacurilor separatiştilor susţinuţi de trupe ruseşti.

"Dacă duşmanul nu vrea să se conformeze armistiţiului, care presupune şi faptul că nu trebuie ucişi civili şi că locuitorii satelor şi oraşelor ucrainene nu trebuie să sufere, atunci cei care încalcă acest regim vor primi un pumn în gură", a menţionat preşedintele ucrainean.

Anunţul preşedintelui ucrainean vine în urma celei mai sîngeroase zile în estul Ucrainei de la încheierea armistiţiului de la Minsk. Cel puțin 42 de oameni au murit joi.

Atacul cel mai grav a avut loc într-un cartier din Donețk, unde 13 civili au fost uciși de obuze care au lovit o staţie de troleibuz. Kievul a calificat atacul drept atentat terorist.

Şi Consiliul de Securitate al ONU a condamnat acest caz. Într-o declarație adoptată în unanimitate, cele 15 state membre ale consiliului au subliniat necesitatea unei anchete obiective și urmărirea în justiție a autorilor atentatului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?