X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Va fi oare lichidat lacul de acumulare de la Ghidighici?

20 ian. 2015,, 14:15   Societate
6992 4
Foto: noi.md
La Primăria satului Vatra au avut loc audieri publice în privința viitorului lacului de acumulare de la Ghidighici, în care în luna august a anului trecut au pierit peștii. Acest lucru a fost relatat în rețelele de socializare de către ecologul Ilia Trombițchi, relatează NOI.md.

„În Moldova doar astfel de fenomene sînt capabile să atragă atenția asupra problemelor ecologice. Cu toate acestea, deși s-a anunțat că audierile publice vor fi organizate pentru locuitorii satului, la ședință nu a fost observat nimeni, în afară de primar”.

Principala dilemă a audierilor, potrivit lui Trombițchi, a fost următoarea: să se lichideze oare lacul de acumulare, cu înlocuirea lui cu o zonă de odihnă, care va fi înecată în cazul revărsărilor, și astfel va fi prevenită inundarea Chișinăului, sau se mențină actuala stare a lucrurilor?

La audieri au participat viceministrul Ecologiei Dorin Dușciac și directorul general al agenției „Apele Moldovei”, Veaceslav Vladicescu.

„Auditoriul așa și nu au ajuns la un consens – să scurgă sau nu apa, deși s-a specificat că înainte de a adopta o asemenea decizie, trebuie de analizat bine situația în condițiile în care nu sînt date suficiente”, a conchis Ilia Trombițchi.

Despre problemele lacului de acumulare noi am scris și anterior.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?