X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Noi campinguri în arealul moldovenesc al Dunării (FOTO)

15 ian. 2015,, 17:45   Societate
6132 1

Foto: noi.md

Liderul Asociației de Dezvoltare a Turismului în Moldova(ADTM), Viorel Miron, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă noi oportunități de dezvoltare a turismului în arealul moldovenesc al Dunării.

Zona dunăreană este una cunoscută prin natura frumoasă, rezervațiile naturale precum „Prutul de Jos”, printr-o diversitate culturală ce nu se mai întîlnește în alte părți ale țării. Anual, circa 180 de mii de vizitatori străini sunt întîlniți în această zonă. Cei mai mulți turiști sînt cazați în Cahul, 67% din totalul acestora. Dar cu părere de rău, locuri de cazare a turiștilor în această parte a țării sînt întîlnite într-un număr foarte mic.

ADTMa prezentat domeniile avantajoase pentru dezvoltarea turismului la Dunăre: „În primul rînd, trebuie îmbunătățită logistica de transport turistic, unitățile de cazare, unitățile tradiționale de alimentație, centrele de informare a turiștilor în muzee și extinse serviciile balneo-sanatoriale”.

În urma unui studiu de fezabilitate a fost întocmită o listă de obiective prioritare. „În acest studiu de fezabilitate s-a optat pentru promovarea unităților de cazare nu foarte scumpe care pot fi amplasate în zonele practic neamenajate, cum sînt zonele de plajă și asta ar fi campingurile turistice, popasurile turistice, centrele de informare turistică”, a specificat Viorel Miron.

În total se preconizează construcția a două campinguri, la Giurgiulești și Slobozia Mare, opt popasuri amenajate pe traseul turistic, amenajarea a 5 centre de informare a turiștilor în cadrul muzeelor pe segmentul Giurgiulești-Cahul. Costul proiectului se estimează la circa 4,5 milioane de lei, cu o cofinanțare din partea administrațiilor publice locale de 10 %, în afara terenurilor oferite pentru construcții.

„Campingul tip va arăta ca și celelalte cunoscute de toți. Sînt foișoare, căsuțe din lemn, căsuța administrativă, spațiu de joc pentru copii și spațiul de comercializare”,a concretizat liderul ADTM, completînd că suma unui astfel de proiect ajunge la 1,5 milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?