X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

STUDIU. Cei care nu consumă alcool trăiesc mai PUŢIN decât cei care îl consumă cu moderaţie

12 ian. 2015,, 20:00   Externe
9076 3

Foto: ladykupon.ru

Consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătăţii este mesajul pe care l-am auzit cu toţii de nenumărate ori. Ce se intampla însă când nu consumi deloc alcool. Potrivit unui studiu, cei care nu consumă alcool trăiesc mai PUŢIN decât cei care îl consumă cu moderaţie.

Aceasta este concluzia la care a ajuns un studiu ce a durat 20 de ani si in care au fost incluse 1.824 de persoane, iar criteriile de includere in studiu au vizat asemanari pe multe planuri de viata, de la statutul socio-economic la programul de exercitii fizice si orientare nutritionala.

De asemenea, varsta persoanelor incluse in studiu a fost de 55-65 de ani, urmand apoi a se observa efectele consumului de alcool pe termen lung. Potrivit rezultatelor studiului, cea mai mica rata de deces prematur s-a inregistrat la cei care consumau cu moderatie alcool, si anume 40%, comparativ cu procentul mult mai mare de 69% pentru cei care nu gusta deloc alcoolul.

Ceea ce este şi mai surprinzător îl reprezintă faptul că cei care consuma alcool in cantitati mari, dependenti fiind, au rata de deces prematur mai mica decat persoanele care nici nu gusta alcoolul. Rezultatele studiului au fost urmatoarele: riscul pentru deces prematur la persoanele care consuma cu moderatie alcool este de 40%, pentru cei care consuma exagerat alcool este 60%, iar pentru cei care nici nu gusta alcoolul – 69%.

Specialistii sustin ca alcoolul stimuleaza peste 20 de arii la nivelul creierului, dar si receptorii dopaminici, cei care raspund, alaturi de multe alte functii, de starea de multumire si recompensa. Practic, acestea doua sunt unele dintre cele mai dorite stari, iar alcoolul le ofera.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?