X 
Transnistria stiri: 1439
Preşedintele stiri: 4049

Coreea de Nord dezvoltă o nouă ARMĂ. Creşte ameninţarea NUCLEARĂ în regiune

10 ian. 2015,, 02:00   Externe
5732 0

Foto: agerpres.ro

Conform unor imagini recente captate din satelit, Coreea de Nord dezvoltă un sistem de rachete cu lansare de pe mare, fapt care ar spori capacitatea de ripostă nucleară a Phenianului.În imaginile captate de o firmă privată este arătat turnul unui nou submarin nord-coreean, ambarcaţiune observată pentru prima dată în luna iulie 2014, pe care se pot vedea unul sau două tuburi verticale de lansare a rachetelor balistice sau a rachetelor de croazieră, explică US-Korea Institute, centru din cadrul Universităţii John Hopkins, conform Agerpres.

Submarinul poate fi o platformă experimentală pentru tehnologia de lansare a rachetelor ce au ca ţintă obiective terestre. Conform experţilor militari, succesul unui astfel de proiect ar putea permite Coreii de Nord să se doteze cu o nouă clasă de submarine.

Dezvoltarea capacităţii de lansare a rachetelor de pe submarine ar amplifica semnificativ ameninţarea nucleară reprezentată de Coreea de Nord, întrucât aceasta ar putea să-şi proiecteze instalaţiile de lansare a rachetelor la o mare distanţă de teritoriul ei.

Cu toate acesteam, institutul citat estimează că armata nord-coreeană nu dispune deocamdată de o asemenea capacitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?