X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Atentatul asupra Charlie Hebdo: Cei doi suspecți ar fi fost localizați

8 ian. 2015,, 20:00   Externe
9063 4
Foto: chto-proishodit.ru
Cei doi suspecți în atacul terorist asupra săptămânalului francez de satiră Charlie Hebdo, frații Cherif și Said Kouachi, ar fi fost localizați joi dimineață într-o mașină, pe o șosea în departamentul Aisne, în apropiere de localitatea Villers-Cotteret, în nordul Franței, relatează AFP și Le Parisien.

Cei doi bărbați, care corespundeau semnalmentelor celor doi suspecți căutați de poliție, se află la bordul unui Renault Clio gri și poartă cagule. În spatele mașinii au putut fi văzute arme.

Responsabilul unei benzinării din apropiere de Villers-Cotteret (Aisne) i-a ''recunoscut pe cei doi bărbați suspectați că au participat la atentatul de la Charlie Hebdo'', a explicat o sursă apropiată acestui dosar.

O altă sursă a declarat: ''Cei doi oameni poartă cagule și au pistoale-mitralieră Kalașnikov și un lansator de rachete. Plăcuțele de înmatriculare nu corespundeau vehiculului''.

Brigăzile de intervenție ''au primit ordinul de a se echipa cu puști de asalt și echipament de protecție'', a menționat o sursă din cadrul poliției.

Doi indivizi înarmați și strigând ''Allah Akbar !'' au atacat miercuri la Paris redacția publicației Charlie Hebdo, omorând cu sânge rece 12 persoane, inclusiv personalități care lucrau la publicația satirică, care fusese deja amenințată din cauza caricaturilor cu profetul Mahomed. Ei ar fi fost ajutați de o treia persoană, un tânăr de 18 ani, Hamyd Mourad, care s-ar fi predat poliției.

Forțele de securitate franceze încearcă acum să îi captureze pe principalii suspecți, Chérif Kouachi (32 de ani) și Said Kouachi (34 de ani).

Primul dintre ei este un jihadist cunoscut de serviciile antiteroriste franceze. El a fost condamnat în 2008 la trei ani de închisoare, dintre care 18 luni cu suspendare, pentru participare la o filieră care se ocupa cu trimiterea de combatanți pentru rețeaua Al-Qaida în Irak.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?