Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Consultări pentru crearea Platformei Societăţii Civile Moldova-UE

21 dec. 2014,, 11:05   Politică
3973 1
Foto: newsmoldova.md
erul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a lansat discuţiile pe marginea formării Platformei Societăţii Civile, stipulată în articolul 442 din Acordul de Asociere cu UE.

Ministerul informează că platforma urmează să funcţioneze ca un for de discuţii şi schimb de informaţii între reprezentanţii societăţii civile din Republica Moldova şi UE pe marginea implementării Acordului de Asociere. Aceasta va fi formată din reprezentanţi ai societăţii civile din UE, inclusiv membri ai Comitetului Economic şi Social European, şi reprezentanţi ai societăţii civile din Moldova.

Platforma îşi va stabili propriile reguli de procedură şi intervale de timp la care se va reuni, fiind prezidată alternativ de către Comitetul Economic şi Social European şi, respectiv, de reprezentanţii societăţii civile din Moldova.

Societatea civilă din Moldova urmează să decidă asupra organizaţiilor care urmează să reprezinte ţara în cadrul platformei, să stabilească modalitatea de selectare a acestora, precum şi mandatul de activitate. La primele reuniuni consultative, participanţii la discuţii şi-au asumat rolul de grup de iniţiativă care va impulsiona procesul de coagulare a părţii moldoveneşti în Platforma Societăţii Civile.

Organizaţiile neguvernamentale interesate de a lua parte la procesul de constituire a platformei sunt invitate să-i contacteze pe Alexei Buzu, preşedintele Consiliului ONG (alexeibuzu@gmail.com ) şi Lilia Snegureac, secretar al Platformei Societăţii Civile pentru Europa (lilia.snegureac@gmail.com).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?