Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ioniță: Nu-mi place gîndul că un bandit poate să urmărească video circulația mea prin țară

19 dec. 2014,, 16:15   Societate
6502 6
Foto: unimedia.md
Camerele de supraveghere a traficului rutier nu sînt folosite doar în scopul asigurării securității rutiere, sugerează deputatul Veaceslav Ioniță. Într-un comentariu plasat pe o rețea de socializare, deputatul spune că, deși în Parlament există un proiect de lege care reglementează cum trebuie utilizate camerele instalate de MAI, votarea documentului nu s-a dorit, informează NOI.md.

Ioniță afirmă că în lipsa unui cadru legal care să garanteze dreptul la viața privată a cetățenilor, autoritățile nu aveau dreptul să instaleze camerele de luat vederi, chiar dacă au urmărit scopuri nobile prin această inițiativă.

„De fapt, asistăm la o luptă de valori: securitatea noastră, pe de o parte şi garantarea unei vieți private, pe altă parte. Pot fi ele împăcate cumva? Desigur se poate. Şi chiar trebuie. Mai mult decît atît, în Parlament există un proiect de lege care reglementează clar cum trebuie utilizate camerele de luat vederi din localurile publice, pentru a garanta viața privată a cetățenilor, pe de o parte şi a creşte gradul de securitate în locuri publice, pe de altă parte”, a precizat Veaceslav Ioniță.

Potrivit lui Ioniță, utilizarea camerelor de supraveghere comportă o serie de riscuri pe care autoritățile nu și le-au asumat.

„Personal nu-mi place gîndul că un bandit, contra unei sume de o sută de euro, să privească toată circulaţia mea zilnică prin ţara. Inclusiv orele cînd nu sînt acasă. Intuiesc că camerele de luat vederi au nu doar rolul de a ne proteja securitatea rutieră. Dacă vreți ca în Europa, atunci mai întîi creați cadrul legal de utilizare a camerelor. Apoi instalați-le”, mai spune Ioniță.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?