Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Autodrom la 10 m de la o casă de locuit

19 dec. 2014,, 11:00   Societate
3617 1
Foto: pik.ua
În cadrul ședinței Consiliului Municipal consilierul Vasile Carafizi (fracțiunea PCRM) a apelat la CM, solicitîndu-i asistență într-o istorioară simplă, care, totodată, reflectă cusururile vieții noastre, relatează NOI.md.

Esența istorioarei este următoarea: locuitorii unui bloc cu 112 apartamente, amplasat pe strada Sf. Vineri, 16-a (sectorul Telecentru), care are deja 30 de ani, au decis să amenajeze un teren de joacă pentru copii pe un teritoriu părăsit din vecinătate, care reprezintă un pustiu, îngrădit cu o plasă, îmburuienit și plin de gunoaie. La 28 februarie 2014 Guvernul a acordat acest lot Academiei de Poliție pentru amenajarea terenurilor sportive și de antrenament pentru cursanți. Dar mai mult de 10 ani el era îmburuienit și pe el locuiau maidanezii. Locatarii acestui bloc au apelat la Guvern și Primărie, solicitîndu-le autorizația. În locul lor a răspuns Inspectoratul poliției: ,,Teritoriul se află în folosința MAI”.

Deoarece în afară de cîini nimeni nu a folosit terenul după destinație, locatarii au apelat la un consilier municipal, care, de asemenea, a început să scrie scrisori. Timp de un an el i-a scris primarului general al capitalei, solicitîndu-i ajutorul în soluționarea problemei acestor cetățeni. Însă, după cum a menționat Vasile Carafizi, el nu a primit de la Dorin Chirtoacă nici un răspuns – nici în scris, nici oral. ,,Dacă domnul primar nu răspunde nici chiar consilierului municipal, la ce să mai spere oamenii de rînd?”, a întrebat el. Guvernul la fel nu a răspuns, însă a expediat o scrisoare pe adresa președintelui Asociației locatarilor acestui bloc, Emilia Paznic, că scrisoarea a fost reexpediată MAI-ului, Agenției Relații Funciare și Cadastru și primarului.

Potrivit Emiliei Paznic, locatarii au solicitat Academiei de Poliție să le aloce o bucată mică din pustiu, strămutînd plasa într-un colț. Timp de două zile ei au curățat teritoriul (intrarea era liberă) de iarbă și gunoaie, fapt pentru care la 18 noiembrie președintele Asociației a fost supusă unei amenzi pentru încălcarea ordinii publice. În afară de aceasta, ea a fost chemată să se prezinte în instanța de judecată la 17 februarie 2015, pentru a fi atrasă la răspundere în legătură cu încălcarea ordinii publice. Peste cîteva zile după ce a fost curățat terenul, Academia de Poliție a tăiat toți copacii de pe acest teren, plantați în trecut de locatarii acestei case și la mijlocul lunii noiembrie pe el a fost amenajat un autodrom – la o distanță de 10 m de la blocul multietajat.

Vasile Carafazi a apelat la juriștii Primăriei, solicitîndu-le protecția acestei doamne „de presiuni, amenințări și șantaj”. ”Mi s-a spus să nu mă mai plîng nimănui, altfel eu voi avea probleme”, a spus Emilia Paznic corespondentului NOI.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?