X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Socialiștii propun ca 2015 să fie declarat „Anul Marii Victorii”

18 dec. 2014,, 15:36   Societate
2938 1

Foto: omskinform.ru

În legătură cu marcarea, la 9 mai 2015, a 70 de ani de la victoria asupra fascismului, Partidul Socialiștilor a venit cu inițiativa ca anul următor să fie declarat „Anul Marii Victorii”, notează NOI.md.

Potrivit socialiștilor, data de 9 mai este una fundamentală nu doar pentru toate popoarele fostei URSS, ci şi pentru întreaga omenire. „Acum 70 de ani, taţii, buneii şi străbunicii noştri, luptînd cot la cot, au eliberat lumea de ciuma fascistă. Aproximativ 400 de mii de originari din Moldova au luptat în componenţa Armatei Roşii. Marcarea jubileului Marii Victorii este extrem de importantă anume acum, cînd peste tot au loc încercări de a falsifica istoria celui de-al Doilea Război Mondial şi de a-i revizui rezultatele”, afirmă socialiștii.

Totodată, socialiștii propun crearea unui comitet naţional pentru marcarea aniversării a 70-a a Victoriei asupra fascismului și desemnarea deputatului Igor Dodon în funcţia de preşedinte al acestei structuri. În viziunea PSRM, comitetul ar urma să elaboreze un plan amplu de organizare a unor campanii, conferinţe ştiinţifice, mese rotunde tematice și altor evenimente pentru marcarea zilei de 9 mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?