Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Trei ambasadori noi au fost acreditați la Chișinău

17 dec. 2014,, 13:30   Politică
2802 1

Foto: presedinte.md

Șeful statului, Nicolae Timofti, a primit scrisorile de acreditare a noilor ambasadori ai Letoniei, Japoniei și Egiptului în Republica Moldova, informează NOI.md.
În cadrul întrevederii cu diplomatul leton, Juris Poikans, președinteleși-a exprimat convingerea că preluarea anul viitor a președinției Consiliului Uniunii Europene de către Letonia, precum și desfășurarea la Riga a Summitului Parteneriatului Estic în mai 2015 va contribui la intensificarea procesului de integrare europeană a țării noastre. Oficialul leton a făcut referire la vizita apropiată a președintelui Letoniei, Andris Berzins, la Chișinău, exprimîndu-și convingerea că aceasta va contribui la impulsionarea relațiilor bilaterale.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Japoniei, Shigeki Sumi, președintele a pledat pentru valorificarea potențialului comercial-economic dintre cele două țări. Diplomatul nipon a declarat că țara sa va acorda asistența tehnică și financiară necesară în vederea asigurării dezvoltării durabile a țării și menținerii unui climat de stabilitate în regiune.

Președintele Timofti și ambasadorul Republicii Arabe Egipt, Mohamed Alaaeldin au convenit asupra intensificării cooperării în domeniul agriculturii, învățămîntului și turismului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?