X 
Transnistria stiri: 1439
Preşedintele stiri: 4049

Introducerea administrării speciale la BEM şi Banca Socială a provocat nervozitate pe piaţa valutară

12 dec. 2014,, 13:00   Economie
3321 0

Foto: newsmoldova.md

Hotărîrea Băncii Naţionale a Moldovei privind instituirea administrării speciale la Banca de Economii şi Banca Socială a provocat o anumită nervozitate pe piaţa valutară a ţării, relatează NOI.md.

Constatarea a fost făcută de Banca Naţională a Moldovei, care a menţionat, totodată, că pe parcursul ultimelor trei luni ale anului curent se înregistrează o depreciere mai accentuată a leului moldovenesc faţă de moneda unică europeană şi dolarul SUA, cauzată de diminuarea ofertei nete de valută străină pe piaţa internă, precum şi de factori psihologici care au o influenţă importantă asupra situaţiei de pe piaţa valutară.

Potrivit BNM, nervozitatea pe piaţa valutară a fost alimentată, într-o oarecare măsură, şi de decizia Băncii Naţionale a Moldovei cu privire la instituirea administrării speciale la Banca de Economii şi Banca Socială. Aceste condiţii au determinat formarea unor anticipări şi percepţii negative cu privire la evoluţia viitoare a cursului de schimb al leului moldovenesc şi a inflaţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?