X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

De Crăciun fii mai bun sau… fă un bine

12 dec. 2014,, 10:30   Societate
3214 0

Foto : allfun.md

În preajma sărbătorilor de iarnă, așa cum ne-am obișnuit deja, tot omul este îndemnat să fie mai bun și să facă un bine cuiva. Nici anul acesta nu este o excepție. Și în preajma acestor sărbători sîntem invitați să facem fericit pe cineva, să aducem căldură în sufletele celor mai triști ca noi.

Iată cîteva evenimente și locuri care te ajută să faci o bucurie cuiva: „Caravana de Crăciun”, „De la Mame pentru Mame”, „Iarmarocul caritabil” (Блоготворительная ярмарка), „Redă un zîmbet pe fața tristă a fluturașilor”, spectacolul de caritate „Sufletul iernii”.

„Caravana de Crăciun” începe pe data de 12 decembrie și este organizată de către echipa „Clipa Siderală”. În fiecare dimineață, la ora 9.00, din Piața Marii Adunări Naționale pornește autocarul „Caravana de Crăciun” spre cele mai îndepărtate localități ale țării. Oricine dorește se poate alătura Caravanei, aducînd un cadou mic în PMAN, cu începere de la 8:30, pentru ca acesta să ajungă în mîinile unui copil nevoiaș.

„De la Mame pentru Mame” este o campanie organizată de Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei cu scopul sprijinirii cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate. În acest sens, vor fi realizate 2 acțiuni: evenimentul cultural de caritate „De la Mame pentru Mame” (13 decembrie), care se va desfășura la Summit Events, Sala Roșie, str. Tighina, 49, începînd cu ora 17.00, și tîrgul cu vînzarea jucăriilor de brad (20-21 decembrie).

„Iarmarocul caritabil” va avea loc pe 14 decembrie, unde vor fi puse în vînzare hăinuțe și jucării la mîna a doua, dar și unele noi, iar banii colectați vor fi folosiți pentru daruri destinate copiilor de la Școala de tip internat nr.2 din raionul Hîncești. Evenimentul va avea loc în incinta cafenelei „Tocica” (Точка), de pe strada Alecu Russo, 20.

„Redă un zîmbet pe fața tristă a fluturașilor” este o campanie caritabilă în susținerea bolnavilor de boala fluturașului, altfel numită epidermoliza buloasă. Campania prevede desfășurarea unui concert, în cadrul căruia vor evolua vedete ale muzicii ușoare autohtone: Adrian Ursu, Victoria Lungu, Akord, Vitalie Dani, Mariana Șura și mulți alții. Prețul unui bilet variază între 80 și 100 de lei. Evenimentul va avea loc la Filarmonica Națională.

Spectacolul de caritate „Sufletul iernii”, care va prezentat la Palatul Național pe 20 decembrie, începînd cu ora 17.00, va avea drept scop colectarea banilor pentru 600 de copii aflați în dificultate. La spectacol vor evolua Anișoara Puică, Adrian Ursu, Georgeta Voinovan, Igor Cuciuc și alți artiști autohtoni. Prețul unui bilet este de 50-150 de lei.

Acestea și multe alte campanii de caritate se vot desfășura pe parcursul lunii decembrie. Decide căreia dintre ele să te alături pentru a face un bine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?