Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Președintele CSJ: Decizia în privinţa BEM a fost luată în folosul statului, nu al unor acţionari

11 dec. 2014,, 16:45   Economie
3505 0
Foto: media-azi.md
Decizia în privinţa Băncii de Economii (BEM) a fost luată în folosul statului, nu a unor acţionari ai instituţiei financiare. Astfel a comentat decizia de rezonanţă a Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), adoptată în ajunul alegerilor parlamentare, preşedintele instanţei, Mihai Poalelungi.

Intervievat de agenția "Infotag", el a amintit că pînă a fi adoptată decizia de revenire a pachetului de control de acţiuni a băncii în proprietatea statului, mai bine de un an politicienii, experţii şi sursele mass-media solicitau revenirea controlului asupra băncii în mîinile guvernării.

"Aduceţi-vă aminte cîtă zarvă a fost în jurul tranzacţiei cu BEM. În decizia noastră, noi am constatat că privatizarea BEM a fost ilegală. Nu am luat această decizie în interesele acţionarilor mici şi mari. Fiecare dintre ei are dreptul la un proces de judecată echitabil. Astăzi, datorită verdictului CSJ, situaţia cu instituţia financiară sus-numită a revenit la statu-quoul din aprilie 2014", a spus el.

El a amintit că legea nu-i obligă pe judecători să comenteze sau să explice deciziile.

"Acum mulţi afirmă că în perioada de deţinere de către proprietari particulari a pachetului de control din bancă au fost retrase anumite sume de bani şi acum banii vor trebui returnaţi statului, contribuabililor. Nu ţine de competenţa CSJ să clarifice dacă au fost furaţi bani din BEM şi în ce volum. Pentru aceasta există procuratura şi Centrul Naţional Anticorupţie. Este obligaţia lor. Prin returnarea băncii statului am permis organelor competente o dată în plus să verifice situaţia şi legalitatea tuturor tranzacţiilor efectuate", a spus Poalelungi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?