Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

David Cameron anunţă noi măsuri pentru a limita accesul la indemnizaţii sociale al imigranţilor din UE

28 noi. 2014,, 19:30   Externe
3034 0
Foto: agerpress.ro
Premierul britanic David Cameron va anunţa vineri noi măsuri pentru a limita accesul la indemnizaţii sociale al imigranţilor care provin din Uniunea Europeană (UE).

Într-un discurs ale cărui linii principale au fost dezvăluite în cursul nopţii de joi spre vineri, premierul britanic va pleda pentru un termen de patru ani înainte ca imigranţii din UE să poată obţine anumite avantaje, precum reducerea impozitelor sau locuinţe sociale.

David Cameron consideră că aceste limitări sunt o "necesitate absolută" dacă Marea Britanie vrea să rămână în Uniunea Europeană. De asemenea, David Cameron a promis, în caz de victorie la alegerile generale din mai 2015, organizarea unui referendum privind ieşirea ţării din UE.

Consilierii premierului conservator consideră că o asemenea măsură nu poate fi aplicată deoarece nu ar fi conformă cu principiul liberei circulaţii a persoanelor în UE. "Obiectivul meu este simplu: să facem sistemul nostru de imigraţie mai just şi să frânăm afluxul excepţional de imigranţi veniţi din restul UE", va anunţa David Cameron vineri. Mai mult de jumătate dintre cele 583.000 de persoane care au sosit în Marea Britanie în această perioadă sunt cetăţeni din celelalte state UE.

Premierul britanic nu exclude să pledeze pentru ieşirea ţării din UE în cadrul unui referendum prevăzut pentru 2017. "Dacă reuşesc, voi milita pentru menţinerea ţării noastre într-o UE reformată. Dar dacă preocupările noastre nu sunt auzite şi relaţiile noastre cu UE nu ajung la un echilibru mai bun, atunci, evident, nu pot exclude nimic", va spune David Cameron vineri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?