X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Poliţia a anunţat rezultatele percheziţiilor de ieri

27 noi. 2014,, 16:15   Societate
4569 5
Foto: privesc.eu
Inspectoratul General al Poliţiei a enunţat rezultatele percheziţiilor desfăşurate ieri în apartamentele membrilor şi susţinătorilor organizaţiei "Antifa". După cum a relatat anterior "Infotag", percheziţiile au durat aproape toată ziua.

Conform comunicatului, în cadrul percheziţiilor au fost confiscate 32 de unităţi de arme de foc (inclusiv două lansatoare de grenade), în jur de 2 mii de gloanţe de calibru diferit, 20 de sticle cu cocktail Molotov (substanţă inflamabilă), 400 de grame de trotil şi cinci grenade. De asemenea, au fost depistate 300 de mii de lei, 250 de mii de ruble ruseşti, peste 9 mii de dolari şi aproape 4 mii de euro.

Şeful Departamentului Procuraturii Generale, Viorel Morari, a mai relatat că toate acţiunile au fost întreprinse în cadrul unui dosar penal, care a fost intentat în primăvara 2014 pe faptul organizării grupărilor criminale.

"Măsurile de investigaţie au durat aproape 5 luni. În dimineaţa zilei de 26 noiembrie 2014 au început percheziţiile la domiciliul persoanelor suspecte de comiterea acestor infracţiuni. Un grup de indivizi, cu pretextul creării unei organizaţii de apărare a drepturilor, a planificat acţiuni de sabotaj şi preluarea forţată a puterii în Moldova. Procurorii şi anchetatorii au desfăşurat percheziţii în 15 locaţii din Chişinău, precum şi în alte localităţi: Ialoveni, Bălţi, Soroca", a menţionat Morari, adăugînd că după desfăşurarea percheziţiilor au fost reţinute cîteva persoane, care deja depun mărturii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?