Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Un ONG a creat un site despre biografiile şi veniturile demnitarilor

26 noi. 2014,, 16:45   Societate
3070 0
Foto: interese.md
Site-ul cu date despre funcţionarii de stat - www.interese.md a fost prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă la agenţia "Infotag", de reprezentanţii Asociaţiei Obşteşti „Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei” Galina Bostan şi Mariana Calughina.

Potrivit lor, site-ul a fost creat de cinci specialişti în decurs de un an cu sprijinul financiar al Fundaţiei „Soros” în Moldova.

"Site-ul conţine 10 rubrici de bază, de exemplu, "Preşedinte", "Curtea de Conturi", "Parlament", "Guvern". Informaţiile sînt acumulate din surse deschise – documente publicate de toate structurile de stat, începînd cu Guvernul pînă la organele administraţiei locale. Crearea site-ului a costat pînă la $10 mii", a explicat Calughina.

Ea a menţionat că pe portal pot fi găsite "date biografice, declaraţii de venit, lista funcţiilor ocupate, de exemplu, de la funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie, în prezent, pînă la judecător de rînd în raionul Rîşcani".

"Deocamdată nu putem considera că toate rubricile sînt complete. Deoarece în rubrica "Procuratura" sînt indicaţi doar procurorii generali, dar practic deloc nu este reflectat întregul sistem ramificat al acestei structuri de stat. Pe măsură ce vom colecta date vom completa baza", a spus dezvoltatorul site-ului.

Potrivit Galinei Bostan, scopul principal al site-ului este ajutorul în desfăşurarea investigaţiilor jurnalistice de către reprezentanţii surselor mass-media, precum şi pentru cetăţenii interesaţi.

"Sperăm că proiectul nostru va atrage atenţia Comisiei Naţionale de Integritate, ai cărei colaboratori, în virtutea competenţelor lor, se ocupă de studierea averii demnitarilor", a spus ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?